Казвам се Екатерина Новицка и съм професионален бизнес консултант. Занимавам се с обучения по продажби, бизнес развитие и маркетинг. Имам богат опит, вследствие на работата ми с редица български и чуждестранни софтуерни компании. 
Най-голямото ми желание в момента е да помогна на колкото се може повече български компании и стартъпи, които правят първи стъпки в продажбите на своето софтуерно решение, желаят да стъпят на нов пазар или просто имат амбицията да подобрят резултатите си, чрез въвеждане на нови и успешни практики.

Завършила съм бакалавър Маркетинг и магистратура Рекламен мениджмънт и визуален брандинг в Нов Български Университет, където през последните години често се връщам като гост-лектор.

Имам над 8 години опит като специалист по бизнес развитие на чуждите пазари за популярни ИТ-компании – всяка, от които лидер в своята област – Microinvest, pCloud, FocusVision, и др.
През годините на работа придобих ценно ноу-хау, относно това как да излезем с нов продукт на чужд пазар, как да го позиционираме, как да определим кои са нашите клиенти и какви са тънкостите, за да достигнем до тях. Научих се да изграждам и управлявам успешни партньорски мрежи на сложни пазари като Русия и страните от Средния Изток. Успях да достигна до водещи международни корпорации – самолетни, FMCG и ИТ компании, с които водих успешни преговори за сделки, в резултат на което ги спечелих като клиенти. Така открих, че ключов момент за всяка една компания е продажбите да бъдат изградени като процес вътре в самата организация и да се имплементират успешни практики сред сейлс екипа. За съжаление, в голяма част от българските компании, тези процеси отсъстват, поради подценяването на тяхната важност.

Всяка една ИТ-компании има амбицията да излезе на чужд пазар и аз съм тук, за да помогна на стартъпите и по-малките или средни организации, които нямат опита и познанията за това. Те често действат хаотично, на база принципа «проба-грешка», без ясна стратегия. Затова реших да се заема с консултиране и обучения по бизнес развитие и продажби, чрез които да споделя моя опит и работещи практики на всички вас, които имате софтуерно решение и желаете да го продавате успешно на различни пазари.

Разгледайте, предлаганите от мен услуги – тук.